SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 14




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.


Read the following information carefully and answer the questions that follow.
There are ten people-Abhimanyu, Bipin, Chinmay, Divya, Eliza, Farhan, Garima, Himesh, Kavya and Lavanya in a family. There are two married couples, two fathers, one mother and three brothers from all generations in a family. It is known that Bipin is father of Lavanya and Himesh is mother of Kavya. Divya is not married. Eliza is sister of Bipin and Divya is parental uncle of Kavya. Garima is father of Eliza and Divya. Chinmay is sibling of Bipin. Lavanya is brother of Kavya and Bipin is father of Farhan. Abhimanyu is married female and not married to Garima.


1. How many children does Himesh have?
(A) Four
(B) Two
(C) One
(D) Three
(E) cannot be determined



2. How many male and female are there in the family respectively?
(A) 5, 5
(B) 4,6
(C) 3, 6
(D) 4, 7
(E) cannot be determined


3. Who are all the married couples in the family?
(A) Garima, Abhimanyu and Himesh, Bipin
(B) Bipin, Eliza and Lavanya, Abhimanyu
(C) Garima, Eliza and Himesh, Bipin
(D) Lavanya, Abhimanyu and Himesh, Bipin
(E) cannot be determined


4. How many sisters does Bipin have?
(A) Zero
(B) Two
(C) One
(D) Three
(E) cannot be determined



5. How is Kavya related to Eliza?
(A) Niece
(B) Sister
(C) Nephew
(D) sister-in-law
(E) either A or C



Read the following information carefully and answer the questions that follow
Eight persons sit in a row not necessarily in the same order. They are Prithhika, Ketan, Riya, Sumedha, Tia, Umar, Vani, and Amar. They like different brands-Armani, Gadoni, Puma, Lewis, and Adidas. Not more than two people like the same brand and atleast one person likes the given direction. Some of them face the north direction while some of them face the south direction. People who like same brands face in opposite direction from each other and they don’t sit together except people who like Armani.        
Sumedha and Tia don’t sit at extreme ends of the row and have two people in between. The person to the immediate right of one of the persons who likes Armani likes Gadoni and also faces south. Ketan is third to the left of Riya, who faces North direction and does not sit at any end. Tia who does not like Armani is second to the right of one who likes Adidas. Prithika sits three places away from Vani and they do not sit with Ketan. Neither Riya nor the persons sitting with Riya like Gadoni.



6. How many people face north direction?
(A) three
(B) four
(C) five
(D) six
(E) cannot be determined



7. Who among the following likes Armani?
(A) Riya, Vani
(B) Sumedha, Riya
(C) Umar, Prithika
(D) Amar, Sumedha
(E) cannot be determined



8. Who among the following sits at the ends?
(A) Umar, Prithika
(B) Ketan, Prithika
(C) Ketan, Umar
(D) Amar, Prithika
(E)  None of these


9. Which brand is liked by the one sitting fourth to the left of Sumedha?
(A) Adidas
(B) Lewis
(C) Armani
(D)  Gadoni
(E)  Puma


10. How many persons are sitting between the persons who like Gadoni?
(A) one
(B) two
(C) three
(D) four

(E) cannot be determined


Answers:

  1. D
  2. B
  3. D
  4. B
  5. A
  6. C
  7. A
  8. B
  9. E
  10. C


Solution Images:
1-5:


6-10:









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments