SBI PO Prelims 2017: Error Correction and Vocabulary Test - Set 7




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for SBI PO Prelims on error and vocabulary.

Given below is the statement where three words are in bold. Choose from the options the choice that can correctly replace the bold words.

1. Housing market come to a “complete standstill” during October-December 2016 over adverse impact of demonetization as sales fell by 44% in the eight top cities, lowest level since 2010, resulted  in Rs.22,600 crore loss to the builders, according to property consultant Knight Frank.
(A)come, at, results
(B)came, at, resulting
(C)came, beyond, resulting
(D)came, on, resulting
(E)no correction required


2. Endosulfan are an off-patent organochlorine insecticide and acaricide. In 2011, the court have banned the production, sale and use of controversial pesticide inside the country holding that human life is more important.
(A)are, has, outside
(B)was, had, within
(C)were, has, within
(D)is, had, in
(E)no correction required



3. Days before the 41 Indian sailors standed in leaking ships in UAE’s Ajman port sent SOS messages seeking helps to save their lives, the Indian consulate general in UAE has intervened raising hopes of their rescue.
(A)hence, stood, helped
(B)before, stood, helping
(C)after, stood, helping
(D)after, stranded, help
(E)no correction required



4. A miniature brain along with fully developed skull bone and matted, greasy hair were found in a teenager’s ovary, when she was undergoing a routine appendix surgery in Japan. Tetromonas, also known as dermoid cysts, is not uncommon. However, ones that have brain like structures are extremely rare.
(A)half, ovary, is
(B)half, ovaries, are
(C)partially, ovary, are
(D)partially, ovaries, are
(E)no correction required



5. Signalling confirmation in online reality space, News-crop-lacked property portal PropTiger saying that Mumbai-based Housing.com would merge with it, making it the country’s largest digital real estate company
(A)conservation, lacking, said
(B)affirmation, backing, saying
(C)convention, backed, saying
(D)consolidation, backed, said
(E)no correction required



6. Which of the following is farthest in meaning to Calumny?
(A) defamation
(B) aspersion
(C) libel
(D) obloquy
(E) commendation



7. Which of the following is farthest in meaning to Allay?
(A) palliate
(B) mollify
(C) quell
(D) assuage
(E) aggravate


8. Which of the following is farthest in meaning to Heretic?
(A) iconoclast
(B) nullifidian
(C) paynim
(D) renegade
(E) conformable



9. Which of the following is similar in meaning to flimsy?
(A) substantial
(B) knockabout
(C) tenacious
(D) sturdy
(E) diaphanous


10. Which of the following is similar in meaning to oracular?
(A) dogmatic
(B) distinct
(C) comprehendible
(D) lucid
(E) cryptic


Answers:

  1. D
  2. D
  3. D
  4. C
  5. D
  6. E
  7. E
  8. B
  9. E
  10. E







Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments