Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017 - Set 3 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Wednesday, February 22, 2017

Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017 - Set 3



Hello and welcome to exampundit. Here is the a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.

Rules:

1. Answer the following questions in the comment box.

2. Do not give solutions unless you are asked to.

3. Solve it honestly.

4. Highest Scores will be featured.

5. Answers will be updated after 3pm today.


Read the following information carefully and answer the questions that follow.

Eight persons-P, Q, R, S, T, U, V and W like different subjects-English, Hindi, Maths, Science, Social science, Fishery science, Literature, History and Psychology but not necessarily in the same order. They like different colors among-red, white, grey, black and green. They also like different cars-Austin, Bentley, Porsche, Jaguar and Bugatti. Each car is liked by atleast one person but not more than two persons like the same car. Also each color is liked by atleast one person but not more than two persons like the same color. S and V are the only ones who like same car and same color. The one who likes Psychology does not like Jaguar or Bugatti. T likes science and likes a color which is not liked by another other person and that color is not black. V does not like Fishery sciences. One of the persons who like red likes Jaguar. Also Q does not like red as well as Jaguar. The one who likes literature likes the car liked by no one else. The one who likes history likes white which is not liked by anyone other than him. Porsche is only liked by the person liking English and is not Q. R likes Austin but does not like red. W does not like Jaguar. People who like grey like Bentley and Porsche. P and W like the same color. The persons liking Austin don’t like black and one of the persons liking Austin likes Maths.


1. Which subject does P like?
(A) Hindi
(B) History
(C) English
(D) Literature
(E) Psychology


2. Who among the following likes Jaguar?
(A) P
(B) T
(C) W
(D) Both P and T
(E) Cannot be determined


3. Who among the following likes grey?
(A) P, W
(B) S, V
(C) Q, U
(D) Either A or C
(E) Cannot be determined


4. Who among the following likes red color?
(A) S
(B) W
(C) Q
(D) P
(E) U


5. Who among the following likes Bugatti?
(A) W
(B) V
(C) Q
(D) P

(E) U


Read the following information carefully and answer the questions that follow.
Eight persons-A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a straight line, not necessarily in the same order. Some of them are facing south and some north. B stands fourth to the left of H. H faces north. Neither B nor H stands at any of the extreme ends of the line. Both the immediate neighbours of B face north. D is one of the immediate neighbours of H. G stands third to the right of D. Both the immediate neighbours of E face south. E does not stand at any of the extreme ends of the line. E is not an immediate neighbour of  G. A stands second to the left of C. G and C face opposite directions.


6. Which of the following pairs are sitting at two ends of the line?
(A) C, D
(B) A, F
(C) F, D
(D) G, F
(E) A, G


7. How many persons are sitting between E and H?
(A) Three
(B) four
(C) none
(D) one
(E) two


8. Who among the following stands exactly between A and C?
(A) D
(B) B
(C) G
(D) H
(E) E


9. What is the position of E with respect to G?
(A) fourth to the left
(B) second to the left
(C) second to the right
(D) third to the right
(E) fourth to the right



10. Four of the five are alike in a certain way based on the given arrangement and so form a group. Which of the following does not belong to the group?
(A) D
(B) G
(C) C
(D) F
(E) B

Answers:
1. D
2. A
3. C
4. A
5. B
6. C
7. B
8. C
9. D
10. C



Explanations:

Puzzle 1:



Puzzle 2:










Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>