Reasoning Ability Quiz 2017 - New type of Syllogisms | Set 8


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz for upcoming Bank and Insurance Exams.

Directions for Questions 1 to 10: Each question contains six statements, followed by four options of combinations of any three of the given sentences. Choose the option in which the combinations are logically related.

1.   (A) ALL MARTIANS EAT SAUSAGES.
(B) All those who eat sausages are not Martians.
(C) All those who eat sausages are herbivorous.
(D) All Martians are carnivorous.
(E) All those who eat sausages are carnivorous.
(F) Martians are herbivorous.
(a) BCE         (b) ABE
(c) ACD         (d) ACF



2.   (A) All lotuses have flowers.
(B) All lotuses have nectar.
(C) All plants with nectar have flowers.
(D) All shrubs have lotuses.
(E) All shrubs have nectar.
(F) Some lotuses have flowers.
(a) BEF         (b) BCF
(c) BDE         (d) ACF



3.   (A) No summer is a season.
(B) Some seasons are summers.
(C) Some seasons are winters.
(D) No seasons are winters.
(E) Some summers are not winters.
(F) All summers are winters.
(a) DFA         (b) BEF
(c) CEB         (d) DEB



4.   (A) All falcons fly high.
(B) All falcons are blind.
(C) All falcons are birds.
(D) All birds are yellow.
(E) All birds are thirsty.
(F) All falcons are yellow.
(a) ABC         (b) CDF
(c) DEF         (d) BCA



5.   (A) No nails are wires.
(B) Some hooks are wires.
(C) All hooks are nails.
(D) Some wires are not nails.
(E) No wire is a hook. 
(F) All nails are hooks.
(a) AED         (b) BCF
(c) BEF         (d) ACE


6.   (A) Some dabba are cobra.
(B) All dabba are Chabi.
(C) All cobra are dabba.
(D) All cobra are not dabba.
(E) Some chabi are dabba.
(F) Some chabi are cobra.
(a) AEF         (b) BCF
(c) ABD         (d) BCE



7.   (A) No train is a claim.
(B) All heads are claims.
(C) No head is a train.
(D) Some heads are not trains.
(E) Some trains are heads.
(F) Some claims are not trains.
(a) ACD         (b) ADF
(c) ABC         (d) CDF



8.   (A) All balls are Barbie.
(B) All bats are Barbie.
(C) All bats are balls.
(D) Some bats are Barbie.
(E) Some Barbie are balls.
(F) No ball is Barbie.
(a) CDE         (b) CEF
(c) ACD         (d) BEF



9.   (A) Some apartments are not multistories.
(B) Some multistories are not apartments.
(C) No house is a skyscraper.
(D) All multistories are houses.
(E) Some multistories are apartments.
(F) Some houses are not apartments.
(a) ACE         (b) BDF
(c) FDA         (d) ACF



10. (A) All bows are arrows.
(B) No arrow is a casket.
(C) No bow is a casket.
(D) Some caskets are arrows.
(E) Some bows are caskets.
(F) No casket is a bow.
(a) BDE         (b) ACB
(c) CDF         (d) ABF




Answers:

  1. D
  2. C
  3. A
  4. B
  5. D
  6. B
  7. C
  8. A
  9. B
  10. D


Top Scorer(s):

Sourav - 9/9



Sponsored



Regards



Team ExamPundit

0 comments