Tuesday, January 10, 2017

Quantitative Aptitude Quiz 2017 - Mixed Word Problems - Set 3 | RBI Assistant Mains


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Quantitative Aptitude Questions based on Mixed Problems.


Rules:

Post answers according to the following format(s)
1-2
2-3
3-4
Or
12345
54213
In case the options are ABCD, use the Appropriate Options.

Do Not Rectify anyone.

If you have any doubt regarding any question of the quiz, kindly ask after the quiz is over i.e answers given.

DO NOT GOOGLE ANSWERS!! IT WILL HAMPER YOUR PREPARATION

Do Not CHAT here. If you have any query, use today’s Ask The Mentor Page.

At least 7 Attempts for Scores.

Exampundit.in reserves the right to choose winner or give scores.




1. A merchant mixes three varieties of rice costing Rs.20/kg, Rs.24/kg and Rs.30/kg and sells the mixture at a profit of 20% at Rs.30 / kg. How many kgs of the second variety will be in the mixture if 2 kgs of the third variety is there in the mixture?
a) 4
b) 3
c) 5
d) 1
e) 7


2. A 20 litre mixture of milk and water contains milk and water in the ratio 3 : 2. 10 litres of the mixture is removed and replaced with pure milk and the operation is repeated once more. At the end of the two removal and replacement, what is the ratio of milk and water in the resultant mixture?
a) 9 : 1
b) 4 : 5
c) 3 : 1
d) 1 : 9
e) 6 : 1


3. In a class there are 32 boys and 28 girls. The average age of the boys in the class is 14 years and the average age of the girls in the class is 13 years. What is the average age of the whole class? (Rounded off to two digits after decimal)
a) 13.50
b) 13.53
c) 12.51
d) 13.42
e) None of these

4. In a test consisting of 80 questions carrying one mark each, Arpita answers 65% of the first 40 questions correctly.What percent of the other 40 questions does she need to answer correctly to score 75% on the entire test?
a) 60
b) 80
c) 75
d) 40
e) None of these

5. Soha invests an amount of Rs. 39,300/- for 4 years at the rate of 4 p. c. p. a. What amount of approximate compound interest will she obtain at the end of 4 years?
a) Rs. 6,675/-
b) Rs. 6,650/-
c) Rs. 6,288/-
d) Rs. 6,356/-
e) Rs. 6,450/-



6. 12 children can complete a piece of work in 21 days. Approximately, how many children will be required to complete the same piece of work in 15 days?
a) 24
b) 14
c) 22
d) 17
e) 20



7. Kamal spends 17% of his monthly income in travelling. He spends 25% of his monthly in- come on household expenses and spends 36% of his monthly income on families’ medical expenses. He has remaining amount of Rs. 10,032/- as cash with him. What is Kamal’s annual income?
a) Rs. 5,50,300/-
b) Rs. 5,36,500/-
c) Rs,5,47,200/-
d) Cannot be determined
e) None of these




8. The product of two consecutive even numbers is 3248. Which is the larger number?
a) 58
b) 62
c) 56
d) 60
e) None of these




9. The average marks of 65 students in a class was calculated as 150. It was later realized that the mark of one of the students was calculated as 142, whereas his actual marks were 152.What is the actual average marks of the group of 65 students? (Rounded off to two digits after decimal)
a)151.25
b)150.15
c)151.10
d)150.19
e) None of these



10. The sum of five consecutive odd numbers is 575. What is the sum of the next set of the consecutive odd numbers?
a) 615
b) 635
c) 595
d) Cannot be determined
e) None of these


Answers

  1. C
  2. A
  3. B
  4. E
  5. A
  6. D
  7. E
  8. A
  9. B
  10. E



Explanations can be asked in the comment!




Sponsored



Regards



Team ExamPundit

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

0 Comment to "Quantitative Aptitude Quiz 2017 - Mixed Word Problems - Set 3 | RBI Assistant Mains"

Post a Comment