Wednesday, July 08, 2015

Marketing Aptitude Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 9


Hello and welcome to ExamPundit. Here is a set of Marketing Quiz for SBI PO Mains 2015.


1. Debt Market is –
(a) A market where there is no single location to interact for common business.
(b) A market where participants talk to each other, over telephone, conclude deals, and send confirmations by Fax, Mail etc.
(c) A virtual market
(d) All of the above
(e) None of these





2. What are the three R's of Marketing–
(a) Research, Relation, Religion
(b) Reach , Rate , Real
(c) Right, Rare , Range
(d) Rift, Rent , Reference
(e) None of these




3. The main purpose of market segmentation is –
(a) To maximise profit
(b) To make mere customer
(c) To maximise sales
(d) Both (a) and (b)
(e) None of these





4. Marketing channels means –
(a) Leads
(b) Delivery outlets
(c) Warehousing
(d) Back office
(e) None of these




5. Customer relationship management (CRM) is a –
(a) Pre–sales activity
(b) A tool for lead generation
(c) An ongoing daily activity
(d) The task of DSA
(e) All of the above




6. Effective selling skills depends on –
(a) Peer–strength
(b) Organisation standardization
(c) Both (a) and (b)
(d) None
(e) None of these




7. Labelling is important for international legal and _____ reasons ?
(a) Marketing
(b) Promotional
(c) Branding
(d) Strategies
(e) None of these





8. Which is the branding of a bank –
(a) Personal loan
(b) Mutual fund
(c) Fixed deposit
(d) Home loans
(e) None of these





9. Which is the means of advertising –
(a) Electric display
(b) Posters
(c) Advertising board
(d) All of the above
(e) None of these





10. Telemarketing means___________.
(a) Selling telephones
(b) Sending SMS messages
(c) Chatting on the phone
(d) Marketing through phone calls
(e) Marketing in person




11. The USP of a Credit Card is________.
(a) Cashless operations
(b) Only for HNIs
(c) Only for men
(d) Only for employed persons
(e) Transactions through cheque book




12. The USP of a Current Account is
(a) High Profitability
(b) Liquidity
(c) Low Rate of Interest
(d) Costly transactions
(e) Friendly features





13. Bancassurance means__________.
(a) Assurance of banks for quality service
(b) Assurance for sanction of loans
(c) Selling of insurance products by banks
(d) Selling credit cards
(e) Selling debit cards




14. Good competition helps in________.
(a) Improved sales
(b) Improved customer service
(c) Improved brand image
(d) All of these
(e) None of these




Regards



Team ExamPundit


Sponsored

Books For 2015 Banking/Insurance Exams

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

20 Responses to "Marketing Aptitude Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 9"

  1. 1c 2b 3d 4b 5b 6c 7b 8c 9d 10d 11a 12b 13c 14d

    ReplyDelete
  2. 1e,2c,3a,4b,5e,6c,7c,8c,9d,10d,11a,12b,13c,14d

    ReplyDelete
  3. Abhishek Verma(sbi po.aasan h)July 8, 2015 at 6:40 PM

    C E C B B
    C A E D D
    A A C D

    ReplyDelete
  4. ♬ ♪ ⓢ ⓤ ⓓ ⓗ ⓐ ♪ ♬July 8, 2015 at 6:53 PM

    e e a b c
    a a d d d
    a b c d

    ReplyDelete
  5. ((¯°·._.• $ρɨď€я •._.·°¯))July 8, 2015 at 6:56 PM

    EECBBAA_DD_ECD

    ReplyDelete
  6. 1.e
    2.e
    3.a
    4.a
    5.b
    6.c
    7.a
    8.c
    9.d
    10.d
    11.a
    12.b
    13.c
    14.d

    ReplyDelete
  7. 1-E
    2-
    3-A
    4-B
    5-E
    6-E
    7-C
    8-E
    9-D
    10-D
    11-A
    12-B
    13-C
    14-B

    ReplyDelete
  8. NICL AO 2nd List:

    http://www.exampundit.in/2015/07/nicl-ao-2015-2nd-list-of-selected.html

    ReplyDelete
  9. ? B C A B ? C
    ? D D A B C B

    ReplyDelete
  10. what is USP ?

    ReplyDelete
  11. YAR YE USP KYA H

    ReplyDelete
  12. USP----- Unique Selling Proposition
    "what u have that ur competitors dont.... like low cost, high quality etc."

    ReplyDelete
  13. Unique Selling Proposition

    ReplyDelete
  14. big thnx for explanation

    ReplyDelete
  15. @Anubhab good morning dada... i have a request..

    ReplyDelete
  16. Actually two...

    ReplyDelete
  17. This is my first comment on exampundit and i feel grate to be part of this.This is very good website for upcoming examinations.Anubhab u r doing great job.Thanks

    ReplyDelete