Marketing Aptitude Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 8 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Sunday, July 05, 2015

Marketing Aptitude Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 8


Hello and welcome to ExamPundit. Here is a set of Marketing Quiz for SBI PO Mains 2015-16.



1. NRI is an easy target for effective marketing because
(a) He likes Indian goods
(b) He will be ready to invest
(c) he is easily approachable
(d) it is cheaper to contact NRIs
(e) there are special products designed for NRIs




2. A DSA helps in
(a)Boosting Direct Sales
(b) Contacting customers on the Net
(c) Indirect Marketing
(d) Direct Telemarketing
(e) None of these




3. Marketing is required for
(a) boosting production
(b) boosting sales
(c) boosting profits
(d) improving customer service
(e) All of the above




4. A cold call is
(a) best way to do marketing
(b) a last resort for marketers
(c) marketing at random
(d) All of the above
(e) None of these





5. A call can be effective by
(a) making a phone call
(b) sending an e-mail
(c) calling on friends
(d) service with several facilities
(e) None of these





6. Good selling skills involves
(a) Alertness
(b) knowledge of competition
(c) perseverance
(d) sympathy
(e) All of the above




7. Which of the following is not a channel for bank marketing?
(a) Telemarketing
(b) Email
(c) Mobile Messages
(d) Existing satisfied customers
(e) None of these




8. A prospect means
(a) a person likely to work in a bank
(b) college syllabus
(c) a religious head
(d) a likely buyer
(e) None of these





9. Product development is
(a) useful for bank marketing
(b) not useful for bank marketing
(c) they have no role to play in bank marketing  
(d) both b and c
(e) None of these


10. Marketing is successful when
(a) demand exceeds supply
(b) supply exceeds demand
(c) exports are heavy and costly
(d) salesmen are effectively trained
(e) All the above situations




11. In marketing, market penetration means
(a) entering likely purchasers houses
(b) entering stores and shops
(c) covering a wide area of the market
(d) All of the above
(e) None of these




12. Innovation helps in
(a) designing new products
(b) improving marketing functions
(c) increasing sales
(d) new methods for increasing prospects
(e) All of the above





13. Marketing strategy means
(a) new ideas to true more customers
(b) new methods to retain the customers
(c) new ways to contact the new customers
(d) new marketing techniques
(e) All of the above




14. Successful marketing strategies need
(a) knowledge of customers tastes
(b) good leadership
(c) proper direction and guidance
(d) knowledge of peers
(e) All of the above




15. Promotion means
(a) additional responsibility
(b) doing research in marketing
(c) advertisement and publicity for marketing
(d) going up the ladder in Government establishments
(e) All of the above





Regards



Team ExamPundit


Sponsored

Books For 2015 Banking/Insurance Exams

36 comments:

  1. 1c,2a,3e,4c,5d,6e,7c,8d,9a,10b,11c,12e,13e,14e,15c

    ReplyDelete
  2. 1c 2a 3e 4d 5a 6e 7d 8d 9d 10a 11d 12e 13e 14e 15c

    ReplyDelete
  3. C ? E ? D
    E E D A A
    C E D E C

    ReplyDelete
  4. Abhishek Verma(sbi po.aasan h)July 5, 2015 at 4:33 PM

    A A E C A
    E E D A A
    C E E E C

    ReplyDelete
  5. a,d,e,d,d,
    e,e,d,a,d,
    c,e,e,e,c

    ReplyDelete
  6. 1)c , 2)a , 3) e , 4)c , 5)d , 6) e, 7)a , 8) d , 9)a , 10) a , 11) c , 12) e ,13)e , 14) e , 15) c

    ReplyDelete
  7. 1. c 3. e 4. c 5. d 6. e 9. a 10. a 11. d 12. c 13. e 14. e 15. c

    ReplyDelete
  8. a a e a d
    b e d a b
    c e e e c

    ReplyDelete
  9. dada check answer

    ReplyDelete
  10. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 5, 2015 at 6:35 PM

    1-E
    2-A
    3-E
    4-B
    5-D




    6-E
    7-E
    8-D
    9-A
    10-A




    11-E
    12-E
    13-E
    14-E
    15-C

    ReplyDelete
  11. dada u dere?kuch puchna tha aapse can u come on discussion page plz.

    ReplyDelete
  12. Answers Updated. The Weekly Cross Word is Dropped til SBI PO Mains! We don't want any Competition causing distraction till then!

    ReplyDelete
  13. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 5, 2015 at 6:54 PM

    k.dada.no problem:)

    ReplyDelete
  14. dada can u provide more question papers of sbi po online exam held in 2014..i search u r site for question paper but dere is only one question paper ...i need that paper more di section especially,,,

    ReplyDelete
  15. The one we have, we uploaded. We don't have anymore!

    ReplyDelete
  16. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 5, 2015 at 7:03 PM

    dada one doubt,successful marketing means "supply exceeds demand",but when there is no demand of product obviously the supply will be more than the demand because there is a less number of prospective buyer..so,,sometimes we see when the demand of a product is less ,the price of that particular product is decreased to boost up the sell.So,here the marketing is not successful ,so there is more product or supply but less demand...dada please clarify my doubt

    ReplyDelete
  17. sir, marketing vill be sucessful when demand exceeds supply or supply exceeds demand?-not geting

    ReplyDelete
  18. can u tell me which book is the best one for di practice according to present level questions of diz(calculative) coming in exams these days..i searched for too many books but none is useful all containing simple di questions ..

    ReplyDelete
  19. Post query here
    http://www.exampundit.in/2015/07/daily-discussion-5th-july-2015.html

    ReplyDelete
  20. Come here:

    http://www.exampundit.in/2015/07/daily-discussion-5th-july-2015.html

    ReplyDelete
  21. Dada can you please provide marketing capsules for sbi po???

    ReplyDelete
  22. That would have been A. Please refresh :)

    ReplyDelete
  23. Will give a E-Magazine for sure :)

    ReplyDelete
  24. can u provide me some more papers? or provide me the link to download it?me not getting any paper of sbi po mains from anywhere in internet.

    ReplyDelete
  25. 14/15... :)

    ReplyDelete
  26. @Anubhab bro... I need help in 1st question.. please explain it..

    ReplyDelete
  27. I did 'C' in it.

    ReplyDelete
  28. q 6 opt d is erong

    ReplyDelete
  29. all option is confusing............///

    ReplyDelete
  30. please me and others are waiting~~~thanks in advance

    ReplyDelete
  31. Thats My Way :) smile plz :)July 6, 2015 at 9:42 PM

    i think 10 ka ans D aana chahiye

    ReplyDelete

>