Saturday, July 04, 2015

Marketing Aptitude Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 7


Hello and welcome to ExamPundit. Here is a set of Marketing Quiz for SBI PO Mains 2015. We will be giving Marketing Quiz on a regular basis from now!


1. CRM (Customer Relationship Management) is __________
(a) a pre-sales activity
(b) a tool for lead generation
(c) an ongoing daily activity
(d) the task of a DSA
(e) customer complaints



2. Recurring accounts can best be canvassed among _______________
(a) Farmers
(b) Traders
(c) Salaried
(d) Minors
(e) Students



3. ELSS means _____________
(a) Entry Load Shares Scheme
(b) Entry Load Starting Shares
(c) Equity Linked Savings Scheme
(d) Equity Linked Shares Sold
(e) Employee Level Salary Scheme



4. Societies and Trusts are the target groups for opening _________
(a) Current Accounts
(b) Savings Accounts
(c) Car Loan Accounts
(d) Corporate Loan Accounts
(e) Education Loan Accounts



5. De-mat accounts are useful for __________
(a) Online trading of shares
(b) Locker operations
(c) ATMs
(d) Quick sanction of loans
(e) Exports transactions



6. Home Loans are basically __________
(a) Short term finance
(b) Loans given to minors
(c) Long term loans
(d) Loans given for boosting profits
(e) Loans given more to industries



7. What does the term HUF means?
(a) Hindu Undivided Family
(b) Hindu Single Family
(c) Heavy Facilities
(d) Hindered Remittances
(e) Term is used for failed transactions




8. EMI can be a marketing tool if __________
(a) EMI is increasing
(b) it is very high
(c) It is very low
(d) EMI has no impact on marketing
(e) EMI is a flat rate




9. Channel Finance can be consider only among ___________
(a) Supply-chain distributors
(b) Chain snatchers
(c) NRIs
(d) Pensioners
(e) House wives


10. Direct Marketing is useful for ____________
(a) Designing Products
(b) Sending e-mails
(c) Increased production
(d) Increased job opportunities
(e) None of these


11. The pricing strategy for credit cards depends on ___________
(a) Competition
(b) Customer’s income
(c) Customer Relations
(d) Customer awareness
 (e) Customer usage



12. Offsite Marketing means ____________
(a) Sales persons
(b) Marketing in the Production Department
(c) ATMs
(d) Marketing inside the Branch
(e) Marketing function outside the Branch



13. One of the following is not a Target group for Savings Accounts ___________
(a) Salaries persons
(b) Doctors
(c) Public Servants
(d) Insurance agents
(e) Loss making companies



14. Rural bank marketing has good scope for ___________
(a) Industrial loans
(b) Corporate loans
(c) NRI loans
(d) Tractor loans
(e) All of the above



15. ASBA accounts are type of _____________
(a) Loan accounts
(b) Credit card facilities
(c) Savings accounts
(d) Export- Import remittances
(e) Internet Banking






Regards



Team ExamPundit


Sponsored

Books For 2015 Banking/Insurance Exams

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

44 Responses to "Marketing Aptitude Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 7"

  1. 1b,2c,3c,4b,5a,6c,7a,8c,9a,10e,11b,12e,13e,14d,15d

    ReplyDelete
  2. Abhishek Verma(sbi po.aasan h)July 4, 2015 at 6:17 PM

    C B C B A
    C A C A C
    B E E D C

    ReplyDelete
  3. 1e 2c 3e 4b 5a 6c 7a 8c 9a 10d 11b 13e 14 d 15d

    ReplyDelete
  4. C C C B A
    C A ? A C
    B ? E ? C

    ReplyDelete
  5. c c c ? a c a c ?b b e e d c

    ReplyDelete

  6. 1 e
    2 b
    3 d
    4 b
    5 a
    10 c
    11 b
    13 e
    14 d
    15 d

    ReplyDelete
  7. 1.B
    2.C
    3.C
    4.A
    5.A
    6.A
    7.A
    8.C
    9.A
    10.D
    11.A
    12.E
    13.E
    14.D
    15.C

    ReplyDelete
  8. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 6:43 PM

    @anubahav Dada please check my answer...

    ReplyDelete
  9. ECCBA
    CABAC
    BEED?

    ReplyDelete
  10. B B C D A
    C A C A A
    B E E D C

    ReplyDelete
  11. dada i got 12/15

    ReplyDelete
  12. dada direct ca?

    ReplyDelete
  13. after 7pm no quiz , direct CA.
    do come for participation in CA affairs

    ReplyDelete
  14. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:23 PM

    r u der?

    ReplyDelete
  15. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:26 PM

    How to solve seating arrangement puzzles which is given in BSC July edition in SBI PO mains?

    ReplyDelete
  16. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:28 PM

    page no-42,qn no-161 to 165

    ReplyDelete
  17. first of all i tried for few times but could not get
    my friend did within 15 mins.
    so better to leave it .
    but if u wanna do start from abhijeet .
    from hit and trail method you have to choose rohit's position and then straight go to last line and do

    ReplyDelete
  18. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:30 PM

    hit and trial means?

    ReplyDelete
  19. maane tote kahara place ku either left kii right re naba ku heba , ta pare kichi aagaku solve karila pare , eliminate the other one (either former or latter )

    ReplyDelete
  20. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:33 PM

    here 4 to 6 sub diagrams or circles will come and we have to eliminate one by one,,but it will take a lot of time..any shortcut?

    ReplyDelete
  21. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:34 PM

    Bhai discussion page ku asa..

    ReplyDelete
  22. no shortcut , no my friend did with one diagram , but took whole day to solve , next day he solved again but still took 15 mins , but a wise guy should leave it cause only time will get killed

    ReplyDelete
  23. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:36 PM

    http://www.exampundit.in/2015/07/daily-discussion-announcement.html

    ReplyDelete
  24. Rudra(1+1=2,2-1-1=0)July 4, 2015 at 8:36 PM

    home page dekha,,daily discussion blog gote nua asichii,,

    ReplyDelete
  25. Any examples of ELSS ?

    ReplyDelete
  26. wall e / opti koi hai ?

    ReplyDelete