Saturday, July 11, 2015

Marketing Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 11


Hello and welcome to ExamPundit. Here is a set of Marketing Quiz for SBI PO Mains 2015.

1. Who said; Marketing comprises both buying and selling activities?
(a) J.P. Pyle
(b) William J. Stanton
(c) Prof. P.L. Parashar
(d) Prof. Philip Kotyer
(e) Bowley


2. What is the required element for developing a new product?
(a) Marketing programme
(b) Sound marketing programme
(c) Misleading marketing programme
(d) Faulty marketing programme
(e) None of these




3. How can we analyse the liking and disliking of consumers?
(a) With the help of consumer
(b) With the help of producer
(c) With the help of products
(d) With the help of sound market program
(e) None of these




4. Maximum utilization of marketing resources of an enterprise is necessary to make
(a) The consumer fool
(b) The business rich
(c) The marketing efforts successful
(d) The Government Stable
(e) All of the above




5. In which case marketing efforts will not be able to produce desired results?
(a) When consumer is handicapped
(b) When Marketing plan is not planned properly
(c) When product is of high quality
(d) When product is of low quality
(e) None of these




6. What is one of the methods of Sales Promotion?
(a) Consumer Promotion Method
(b) Dealer promotion method
(c) Market promotion Method
(d) Competitor method
(e) Both (a) and (b)


7. Free sample can be distributed as –
(a) Door to door
(b) Through retail shop
(c) With another product
(d) Under some competition
(e) All of the above


8. What is one of the various strategies of product modification?
(a) Quality improvement
(b) Style improvement
(c) Features improvement
(d) Packaging improvement
(e) All of the above



9. Which concept of marketing is Dynamic in nature?
(a) Product Planning
(b) Product Innovation
(c) Product Capacity
(d) Product Elimination
(e) None of these



10. What is one of the reasons for Product Innovation?
(a) Business Growth
(b) Competition
(c) Market Changes
(d) Technology Changes
(e) All of the above



11. Which of the following is not related with International marketing?
(a) Export
(b) Licensing
(c) Penetration
(d) Exchange risk
(e) Legal status



12. What is the main step that can be followed in selling process?
(a) Pre Approach
(b) Approach
(c) Interview and Objections
(d) Close
(e) All of the above




Regards



Team ExamPundit


Sponsored

Books For 2015 Banking/Insurance Exams

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

22 Responses to "Marketing Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 11"

  1. D,B,A,C,B,E,E,E,B,E,C,E

    ReplyDelete
  2. D E A C D E
    E E B E E E

    ReplyDelete
  3. 1d 2b 3d 4c 5d 6e 7e 8e 9b10e 11c 12c

    ReplyDelete
  4. dbac_e
    cebecc

    ReplyDelete
  5. 1.d,2.b,3.d,4.c,5.d,6.a,7.e,8.d,9.b,10.b,11.c

    ReplyDelete
  6. Sir typing error :p

    ReplyDelete
  7. plz provide something for marketing.

    ReplyDelete
  8. Its under construction! As we don't use ctrl+v so it takes a little more time :))

    ReplyDelete
  9. answer of question 1 is ' philip kotler '

    ReplyDelete
  10. https://books.google.co.in/books?id=urKnAwAAQBAJ&pg=PT82&lpg=PT82&dq=marketing+comprises+both+buying+and+selling+activities&source=bl&ots=2orYFMHYRw&sig=l0Y0NCKfGd5FXjjb_hEa_6Xh6ho&hl=en&sa=X&ei=1SihVfqDGsOquQT_3JqwCA&ved=0CCkQ6AEwAw#v=onepage&q=marketing%20comprises%20both%20buying%20and%20selling%20activities&f=false

    ReplyDelete
  11. What is sound marketing program @Anubhab

    ReplyDelete