Wednesday, July 08, 2015

Computer Knowledge Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 7


Hello and welcome to ExamPundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for SBI PO Mains 2015.



1. Which of the following does not belong to same group –
(a) Token bus
(b) Token ring
(c) Ether net
(d) User id
(e) None of these


2. Digital signatures use encryption for –
(a) Authorization
(b) Authentication
(c) Validity
(d) Monitoring
(e) None of these



3. Which of the following is used as an interface between user and hardware –
(a) Loader
(b) Operating system
(c) Translator
(d) Compiler
(e) None of these



4. BCD means –
(a) Binary coded decimal
(b) Binary code design
(c) Basic coding design
(d) Base code digits
(e) None of these



5. The user account can only be created by –
(a) User
(b) Network admin
(c) Project manager
(d) Software engineer
(e) None of these


6. What is a bug –
(a) A run time error
(b) A syntax error
(c) a logical error in programme
(d) an error in scanning
(e) None of these



7. Which of the following display the entire set of slides on screen so that you can check the order and complete the presentation?
(a) Slide show
(b) Slide sorter
(c) Outline view
(d) Notes pages
(e) None of these




8. To select entire columns in excel sheet we use which of the following short cut key ?
(a) Ctrl + space
(b) Shift + space
(c) Ctrl + K
(d) Alt + K
(e) None of these




9. To bring up search box in excel sheet we use –
(a) Shift + F5
(b) F5
(c) Ctrl + F5
(d) Ctrl + B
(e) None of these




10. By default your file saved at which place in any computer ?
(a) My Computer
(b) My Document
(c) My Folder
(d) D – Drive
(e) None of these




Regards



Team ExamPundit


Sponsored

Books For 2015 Banking/Insurance Exams

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

42 Responses to "Computer Knowledge Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 7"

  1. 2-B 3-B 5-A 6-B 7-B 10-B

    ReplyDelete
  2. 1.D
    2.B
    3.B
    4.A
    5.A
    6.B
    7.A
    8.A
    9.-
    10.B

    ReplyDelete
  3. Target SBI PO(Atul)July 8, 2015 at 3:28 PM

    Anubhav sir I have one doubt regarding fci exam..in this exam is there sectional cutoff or not? Please clarify sir

    ReplyDelete
  4. 1) d , 2) b , 3)b , 4)a , 5)a , 6) c , 7)a , 8)e , 9)a , 10)b

    ReplyDelete
  5. d b b a b
    d a e a b

    ReplyDelete
  6. 1d 2b 3b 4a 5a 6c 7b 8e 9a 10b

    ReplyDelete
  7. anbhav sir...banking awareness ke quiz site par nahi h kya..

    ReplyDelete
  8. ((¯°·._.• ʍ๏ɲ$ţ€я •._.·°¯))July 8, 2015 at 3:44 PM

    DBBAA
    CB??B

    ReplyDelete
  9. D B B A B A A B A B

    ReplyDelete
  10. @Anubhab. Hello Sir. I have sent an email to you with the subject " SBI PO- Associate Banks- Marks 2014 ". Please share it with others if you think it is useful & it would help the other aspirants.

    ReplyDelete
  11. ((¯°·._.• ʍ๏ɲ$ţ€я •._.·°¯))July 8, 2015 at 3:50 PM

    I understand 9th question in today's Reasoning quiz after the answer and solution updated. thanks a lot for lucid explaination.. :)

    ReplyDelete
  12. Search "SBI PO General Awareness Quiz" and "Banking Awareness Quiz"

    ReplyDelete
  13. ♬ ♪ ⓢ ⓤ ⓓ ⓗ ⓐ ♪ ♬July 8, 2015 at 3:53 PM

    d b b a a
    c a a a b

    ReplyDelete
  14. SBI PO GA QUiz coming in 30minutes :)

    ReplyDelete
  15. D B B A A
    C _ _ _ B

    ReplyDelete
  16. 1d 2d 3b 4a 5a 6c 7a 8c 9c 10a

    ReplyDelete
  17. 1. d 2. b 3. b 4. a 5. a
    6. a 7, b 8. a 9. a 10. b

    ReplyDelete
  18. sectional cut off :0 really? they haven't mentioned negative marking in notification also. :/ please clarify.

    ReplyDelete
  19. Target SBI PO(Atul)July 8, 2015 at 4:18 PM

    Thanks anubhab sir.

    ReplyDelete
  20. Target SBI PO(Atul)July 8, 2015 at 4:20 PM

    Negative marking not in this exam

    ReplyDelete
  21. ohh no :( i thought 1/4th negative marking. aise me to JAI MATA DI chalega >.<

    ReplyDelete
  22. Target SBI PO(Atul)July 8, 2015 at 4:24 PM

    U exam centre?

    ReplyDelete
  23. Target SBI PO(Atul)July 8, 2015 at 4:26 PM

    But there Is sectional cutoff as said by anubhab sir so hav to qualify in each section

    ReplyDelete
  24. Target SBI PO(Atul)July 8, 2015 at 4:29 PM

    Its for clearing query..

    ReplyDelete
  25. There is a separate page as "Discussion page"

    ReplyDelete
  26. Target SBI PO(Atul)July 8, 2015 at 4:31 PM

    D b b a a c a _ _ b

    ReplyDelete
  27. 1d 2b 3e 4a 5b 6c 7b 8a 9e 10b

    ReplyDelete
  28. Upload the answers Anubhab

    ReplyDelete
  29. Abhishek Verma(sbi po.aasan h)July 8, 2015 at 5:50 PM

    D B B A A
    A B A A B

    ReplyDelete
  30. 05/10..Good Questions

    ReplyDelete
  31. sir i have a doubt in (q no 8):-entire colmn in excel sheet can be selected by (shift + arrow key ).. then how answer of q.no 8 is 'a' ?

    ReplyDelete