Monday, July 06, 2015

Computer Knowledge Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 5


Hello and welcome to ExamPundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for SBI PO Mains 2015.


1. A telephone number, a birth date, and a customer name are all example of-
(a) a record
(b) data
(c) a file
(d) a database
(e) None of these


2. Which key is used in combination with another key to perform a specific task?
(a) Function
(b) Control
(c) Arrow
(d) Space bar
(e) None of these


3. Compatibility in regard to computers refers to-
(a) The software doing the right job for the user.
(b) It being versatile enough to handle the Job.
(c) The software being able to run on the Job.
(d) Software running with other previously installed software.
(e) None of these


4. Cache and main memory will lose their contents when the power is off. They are______
(a) dynamic
(b) static
(c) volatile
(d) Non-Volatile
(e) Faulty


5. Press_ to move the insertion point to the address box, or to highlight the URL in the address box-
(a) Alt + D
(b) Alt + A
(c) Ctrl + Shift + Tab
(d) Ctrl + Tab
(e) Ctrl + S


6. Online documents containing underlined phrases or icons that a user can click in order to move immediately to related parts of the current document or to other documents with relative information are called-
(a) hypermedia
(b) hypertext
(c) HTML
(d) URL
(e) FTP


7. Reusable optical storage will typically have the acronym-
(a) CD
(b) DVD
(c) ROM
(d) RW
(e) RW-DVD



8. To view a page the normal view which of the following short key is used-
(a) Ctrl + Alt + O
(b) Ctrl + Alt + N
(c) Ctrl + N
(d) Alt + N
(e) None of these


9. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes-
(a) Data redundancy
(b) Information overload
(c) Duplicate data
(d) Data repetition
(e) Data inconsistency


10. What is hard real time operating system?
(a) That defined for a fixed time constraints
(b) That defined for a soft time constraints
(c) Both (a) and (b)
(d) None
(e) None of these




Regards



Team ExamPundit


Sponsored

Books For 2015 Banking/Insurance Exams

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

23 Responses to "Computer Knowledge Quiz for SBI PO Mains 2015 - Set 5"

  1. b, b,c,c,a
    b,d,b,e,a

    ReplyDelete
  2. D B C C ?
    C D ? E A

    ReplyDelete
  3. Expected Questions of June 2015 - Very Important for SBI PO Mains 2015 and RBI Assistant 2015:

    http://www.exampundit.in/2015/07/expected-questions-monthly-pdf-june-2015.html

    ReplyDelete
  4. 1 d , 2 b, 3 e , 4 c, 6 b, 7 d, 9 e ,10 a

    ReplyDelete
  5. Abhishek Verma(sbi po.aasan h)July 6, 2015 at 5:49 PM

    B B A C A
    B D C E A

    ReplyDelete
  6. Explain 10th !

    ReplyDelete
  7. 1-b 2-b 3-d 4-c 5-a 7-d 9-e

    ReplyDelete
  8. Abhishek Verma(sbi po.aasan h)July 6, 2015 at 5:59 PM

    A hard real-time system (also known as an immediate real-time system) is hardware or software that must operate within the confines of a stringent deadline. The application may be considered to have failed if it does not complete its function within the allotted time span. Examples of hard real-time systems include components of pacemakers, anti-lock brakes and aircraft control systems..:)))

    ReplyDelete
  9. 1. a 2. b 3. c 4. c 5. a 6. b 7. d 8. b 9. e 10. a

    ReplyDelete
  10. 1.b,
    2.b,
    3.d,
    4.c,
    5.d,
    6.b,
    7.d,
    8.e,
    9.e,
    10.a

    ReplyDelete
  11. Abhishek Verma(sbi po.aasan h)July 6, 2015 at 6:00 PM

    bhai discuss pe dalta hu yanha ni

    ReplyDelete
  12. A A E C ? B D E E A

    ReplyDelete
  13. d,b,b,c,?,d,d,c,e,a

    ReplyDelete
  14. 1)d , 2)b , 3)d , 4)c, 5)a, 6) b , 7)d , 8) b ,9)e

    ReplyDelete
  15. B A D C A B D B E A

    ReplyDelete
  16. sbi careers link is not working

    ReplyDelete
  17. result tonight

    ReplyDelete
  18. |\/| | |\| | () |\|July 6, 2015 at 10:55 PM

    Thankooo

    ReplyDelete